самолетни билети за нова година

Самолетните билети поскъпват над три пъти за Нова година

Цените на самолетните билети за дните около Нова година се покачват сериозно с наближаването на Новогодишните празници и посрещането на 2015 година. Добре е да побързате с резервациите, защото пътуването или екскурзията за Новогодишните празници ще Ви излезе солено, в случай че сте планирали такива.

самолетни билети за нова годинаПроучванията показват, че цените на полетите в момента са нараснали с около три пъти повече от нормалното и ще продължат да се покачват. Вече двупосочни самолетни билети за времето около Нова година не може да се намерят за под €100, като цената не включва таксите за багаж. Полетите до Виена струват около €180, което е с около €50 повече от обикновено, но с включен багаж, така че са едни от най-изгодните.

Билетите до едни от най-желаните дестинации за Нова година, като Лондон, Рим и Париж излизат повече от €220 за двете посоки и без включен багаж. Билет до Милано за Новогодишния период струва от €180 нагоре без такса багаж, а нормално двупосочен полет би струвал около €50.

Цените на самолетните билети за дестинациите в Испания, като Мадрид, Валенсия и Барселона започват от €300 за въпросния период.

Високите цени обаче няма да повлияят на трафика през последните дни на декември и се очаква той да е доста силен.

Повишени са цените и на повечето хотели, но не колкото тези на самолетните компании. В Милано например за 3 нощувки в хотел с ниска категория ще трябва да заплатите най-малко €140, за Рим над €160, за Париж и Лондон над €210, а повече от €260 струват те в Берлин.