екскурзии до египет

Отстъпки за туристи от Русия предлагат Египет и Турция

Обезценяването на руската валута до спад в продажбите на руските туристически агенти с близо 50%. Намалелият обменен курс на рублата даде отражението си също и върху хотелските резервации в Турция и Египет, които предвиждат спад в потока от туристи с близо 15-20% за януари. Това е причина много от хотелите да предлагат на руските туристически фирми с 20% по-ниски цени, но занапред е възможно те да се качат до 40%.

екскурзии до египетТуристическите оператори изчисляват, че обикновено цените на екскурзиите в Египет са съставени от 70% за хотели, 30% за самолетни билети, а към 3% е печалбата за туроператора. Възможно е новото намаление да направи по-евтини екскурзиите с от 15% до 30%. Представител на „Анекс Тур“ коментира, че за пръв път такива намаления се предлагат за руските туристи, като преди е можело те да ползват отстъпки при ранни записвания от 20% до 50%.

Директорът на Tez Tour каза, че тази отстъпка от 20% би имала изражение в до $170 за екскурзиите до Турция и до $130 за екскурзиите до Египет. Той добави още, че се следи как самолетните превозвачи и хотелите планират да предоставят предлаганото намаление за руски туристи и че стойността на отстъпката е средно 20%, но се определя от категорията.

Представител на верига хотели от Египет коментира, че египетските туристически оператори наблюдават от известно време спада в курса на рублата и съобразяват цените си с нея, като с въведените намаления в момента отстъпката им достига 33%.

The Three Corners е още една египетска верига, чиито представител каза, че с бъдещото нарастване на отстъпките до 40% е възможно през идната година да се повтори рекордът от 2010 г., когато близо 3 млн. руски туристи посетиха Египет.

В Турция потокът туристи е главно през лятото, а планираното от хотелите намаление е до около 35%.