екскурзии и почивки за нова година

Колко харчат българите около празничните дни

екскурзии и почивки за нова годинаС около 3,5% са се покачили цените за туристически услуги спрямо миналата година. Това обаче не е пречка за организирането на зимните почивки на голям брой българи.

Известно е, че за едни празниците символизират домашния уют и семейната среда, но пък за други те означават наближаването по поредните зимни екскурзии. Разбира се, хотелите в страната ни се възползват от тези факти и цените за Новогодишните куверти се оказват твърде високи. Това е и причината от известно време туристическите пакети за почивки в чужбина да стават все по-търсени.

Интересът към предложенията за пътуване в чужбина е сериозен, но нашите курорти все пак си остават предпочитана дестинация за празничните дни, като обаче се засилва взискателността и пресметливостта на нашите сънародници.

Пътуващите на българска територия ще са близо 560 хиляди, докато едва около 160 хиляди са предпочели да напуснат границите на страната ни по празниците.

Самолетни билети до екзотични дестинации по света са резервирани за около 5000 човека, които ще посетят Индонезия, Централна Африка, Тайланд и Дубай. Статистиката показва, че около 350 млн. лева ще бъде сумата, която ще бъде похарчена от сънародниците ни за празнуването на Новогодишните празници в чужбина.