черно море

Евтини полети до Черно море

черно мореНедостатъчният транспортен достъп е един от главните проблеми на туризма на нашето Черноморие, заяви изпълнителният директор на един от нашите най-добри морски курорти.

Сезонът се смалява допълнително и от липсата на полети от нискотарифни превозвачи до Бургас и Варна, а и не бихме могли да бъдем сериозна конкуренция на нашите съседи, докато авиокомпании, предлагащи евтини самолетни билети, като easyJet и Ryanair не започнат да обслужват летищата на Бургас и Варна.

Това принуждава служителите от нашите курорти да организират транспорт от летищата в Констанца, Букурещ и Истанбул за туристите, желаещи да посетят нашите курорти.

Законът за крайбрежието на Черно море е друг голям проблем, защото и без това малката плажна ивица на морето ни (спрямо Хърватия и Турция) се намалява допълнително от закона, според който част от нея трябва да е свободна. Времето показва, че свободните ивици стоят празни, защото гостите предпочитат да отидат там, където се предлагат различни услуги. Проблем представляват и ЕРП-тата, които вдигат цените, а качеството на услугите им намалява.